Je ACA zate?

ŽELIM IZBOLJŠATI KVALITETO ŽIVLJENJA

Dobrodošli v programu ACA. To je podporna skupina Dvanajstih korakov in dvanajstih izročil, ki se osredotoča na razumevanje specifičnih vzorcev vedenj in vzorcev, ki smo jih razvili, ko smo odraščali v alkoholnem ali drugem disfunkcionalnem okolju. Ti vzorci še danes vplivajo na nas.

Z udeležbo na rednih srečanjih se dokopljemo do boljšega razumevanja svoje preteklosti, da lahko danes bolj učinkovito prestrukturiramo svoje življenje. Bolj jasno začenjamo videti, kaj je v nas pozitivnega in zdravega.

ACA ni nadomestna skupina za zasvojene, ki delajo abstinenčni program v drugih dvanajst koračnih skupinah. Vendar pa so odrasli otroci alkoholikov pogostoma edini program za številne odrasle otroke, ki okrevajo od učinkov alkoholizma ali drugih motenj v družini, vključno z učinki alkoholizma in odvisnosti od drog. (Prirejeno iz učbenika ACA.)

Srečanja so varen kraj, kjer lahko, brez obsodbe ali kritike, delimo svoje izkušnje, moč in upanje. Imamo tudi pravico, da ne delimo, če nismo na to pripravljeni.

Ta program temelji na duhovnem spremljanju in ni povezan z nobeno posebno religijo. Smo posamezniki, ki se iskreno trudimo, da bi postali najboljši, kar smo lahko. Spoštujemo anonimnost drug drugega. Koga smo srečali in kaj je bilo povedano, obravnavamo kot strogo zaupno.

Srečujemo se, da bi delili svoje izkušnje, moč, upanje in strah; nudimo prijateljstvo in razumevanje. Drug drugega ljubimo na prav poseben način. Dobrodošli ste, da se nam pridružite.

Ker je vsako srečanje avtonomno in je vsako srečanje drugačna izkušnja, priporočamo, da preizkusite čim več različnih srečanj, preden se odločite, ali vam program ACA lahko pomaga na potovanju od odkrivanja do okrevanja.

Vstrajajmo in prihajajmo.

“Sem odrasel otrok” vam lahko pomagam pri odločitvi, ali je v vaši družini obstajal alkoholizem ali druga neurejenost (disfunkcija). Vabimo vas, da se udeležite srečanj ACA v vašem kraju, če želite izvedeti kaj več.