Prvi korak

Sopotniki

„Vsak član ACA je enak drugemu in ima enako vrednost, ne glede na status zaposlitve ali poklicno pot. Vsi smo odrasli otroci, ki smo med seboj povezani na empatičnem nivoju namesto na delovnem nivoju. ” VRK str. 528


V sobah, kjer se srečujemo, se lahko usedemo zraven zdravnika, duhovnika, hišnika, gospodinje ali kateregakoli poklica, ki si ga omislimo. Toda s kom v resnici sedimo? Sedimo poleg drugega odraslega otroka, z vsemi strahovi, negotovostmi in travmami, ki jih to potegne za seboj. V družbi, kjer se zdi, da se naša vrednost meri skozi materialne stvari ali položaju, ki ga imamo, je poleg srečanj v 12 korakih malo drugih mest, kjer smo vsi enakovredni, kjer nihče od nas ne sprejema odločitev za druge.

V ACA smo duhovna bitja, ki gredo skozi človeško izkušnjo. Drug z drugim smo povezani iz ljubezni in razumevanja, ki nam ga niso dali v naši izvorni družini. Praznujemo zmage drug drugega in se v času stiske med seboj podpiramo.

Uspeh v ACA se ne meri z denarjem ali socialnim statusom, ampak z notranjim mirom in vedrino. Med seboj si delimo svoje izkušnje, moč in upanje, ko se skupaj smejimo, skupaj jočemo in vemo, da smo doma.

Danes vem, da na tem svetu nisem sam, dokler imam svoje sopotnike.

Ta odlomek je iz naše knjige meditacij za vsak dan “Strengthening My Recovery”, ki jo je mogoče kupiti na spletu. Dnevne meditacije v angleščini lahko prejemate tudi po e-pošti, če se prijavite na sledeči povezavi – Daily Meditation by Email.