Rešitev

Rešitev je, da samemu sebi postanete ljubeč starš

Ko bo ACA postal varen kraj za vas, boste našli svobodo, da izrazite vse prizadetosti in strahove, ki ste jih obdržali v sebi, in se osvobodite sramote in krivde, ki jo prenašate iz preteklosti. Postali boste odrasla oseba, ki ni več ujeta v reakcije iz otroštva. Pomagali boste okrevati otroku v sebi, se naučili sprejemati in ljubiti sebe.

Zdravljenje se začne, ko tvegamo in gremo ven iz izolacije. Občutki in zakopani spomini se bodo vrnili. Ko postopno sproščamo breme neizražene žalosti počasi odhajamo iz preteklosti. Z nežnostjo, humorjem, ljubeznijo in spoštovanjem se naučimo biti drugačen starš samemu sebi.

Ta proces nam omogoča, da svoje biološke starše vidimo kot sredstvo našega obstoja. Naš dejanski starš je Višja Moč, za katero so se nekateri med nami odločili, da jo kličejo Bog. Čeprav smo imeli alkoholne ali nefunkcionalne starše, nam je naša Višja Moč omogočila dvanajst korakov okrevanja.

Okrevati nam pomagajo sledeče aktivnosti in delo: uporabljamo korake; hodimo na srečanja; uporabljamo telefon. Med seboj si delimo svoje izkušnje, moč in upanje. Svoje bolno razmišljanje se naučimo prenavljati vsak dan zapored. Ko svoje starše osvobodimo odgovornosti za naša današnja dejanja, lahko svobodno sprejemamo zdrave odločitve kot akterji in ne kot pasivneži. Tako napredujemo od boleče ujetosti vase in v svojo bolečino do ozdravljenja in pomoči drugim. V nas se bo prebudil občutek celostnosti, za katerega nikoli nismo vedeli, da je mogoč.

Če se redno udeležujete teh srečanj, boste začeli videti resnico starševskega alkoholizma ali družinske disfunkcije: to je bolezen, ki vas je okužila kot otroka in še naprej deluje na vas. Naučili se boste zadržati osredotočiti nase in na tukaj in zdaj. Prevzeli boste odgovornost za svoje življenje in boste dober starš samemu sebi.

Tega ne bo potrebno narediti vam samim. Poglejte okoli sebe in videli boste druge, ki vedo, kako se počutite. Imeli vas bomo radi in vas spodbujali ne glede na vse. Prosimo vas, da tudi nas sprejmete tako, kot mi sprejmemo vas.

To je duhovni program, ki temelji na dejanjih, ki prihajajo iz ljubezni. Prepričani smo, da boste, tako kot raste ljubezen v vas, videli čudovite spremembe v vseh svojih odnosih, zlasti z Bogom, samim seboj in vašimi starši.

PROBLEM-IN-RESITEV.pdf