5. marec – Začnite sestanek

“Začetek novega srečanja zahteva odločnost in delo, vendar je vredno nagrade, ko opazujemo, kako drugi najdejo način življenja ACA.”

BRB str. 560

Kot otroci, ki so odraščali v nemiru, zmedi in obupu, mnogi od nas nismo imeli sidra, občutka pripadnosti.

Preživeli smo iz dneva v dan, včasih iz ure v uro. Upali smo, da bomo lahko prelisičili, se dobrikali ali skrili pred svojimi storilci. Sami smo se zanašali na našo iznajdljivost, svojo pamet in naš otrok jaz, da bi preživeli.

Ko smo izvedeli za ACA in prebrali nekaj literature, smo bili presenečeni.

Nekdo je vedel, kaj se nam je zgodilo. Iskali smo sestanke. A bili smo zelo razočarani, ko jih nismo našli v našem mestu. Spet se nam je zdelo, da se je življenje zarotilo proti nam.

Toda potem smo na spletni strani našli telefonske in internetne sestanke in pridno delali svoj program.

Odkrili smo okrevanje, vendar ščemenje po srečanju iz oči v oči kar ni izginilo. Ko je minilo dovolj časa, smo zbrali pogum in začeli srečanje v našem mestu. Kontaktirali smo WSO in vodili so nas na vsakem koraku. To je zahtevalo veliko dela, vendar je bilo to največje darilo, ki smo si ga kdaj dali. Končno smo imeli sidro; končno smo našli svoj dom.

Na današnji dan se bom spomnil, kakšno je bilo življenje, preden sem našel ACA, da bom lahko videl, koliko boljše je zdaj. Če lahko pomagam pri začetku novega sestanka, to sprejmem kot način, da izboljšam svoje okrevanje in ponudim ACA še drugim.