14. julij – Uporaba drugih

“Odrasli otroci smo zvečina uporabljali različne odnose, da bi se ozdravili kroničnega občutka osamljenosti v našem življenju.”
BRB str. 173

Plavali smo v drugih ljudeh, kot riba v vodi. To nam je nekoliko olajšalo tesnobo, ki smo jo čutili, ko smo bili sami. Težave drugih ljudi, ne glede na to, kako hude so bile ali njihove potrebe, so bile tonik našega obstoja – način, kako se rešiti iz sebe.
Vendar smo se naučili, da smo postali preveč osredotočeni na druge in uporabljali njihove drame in vznemirjenost, da bi nas napolnili z energijo na nezdrave načine. Tako smo ugotovili, da smo nezdravo odvisni od vzburjenja.

V okrevanju nehamo poskušati popraviti druge. Tiste odnose, kjer smo se vrteli v krogu, nadomestimo z bolj zdravimi odnosi z drugimi v programu, v čemer prepoznamo poštenost, ki nam je na voljo.

Ko najdemo sponzorja ACA ali sopotnika, je to morda prvi čustveno iskren odnos, kar smo ga imeli. Tu se naučimo svoje okrevanje ponesti v svet in se spoprijateljiti z ljudmi, ki imajo enake kvalitete in integriteto, z ljudmi, ki imajo meje in znajo poskrbeti zase. Na neki točki se zavemo, da smo naredili finalni preobrat – zdaj se nam zdijo preveč zahtevni ljudje neprivlačni. Končno razumemo, zakaj so se ljudje na nas odzivali tako, kot so se pred okrevanjem.

Na današnji dan se bom skušal povezati s svojo Višjo Silo in se povezati z zdravo energijo drugih, ki želijo zdraviti znotraj in zunaj programa.