15. julij – Sedma obljuba

“V življenju se bomo naučili igrati in zabavati.”
BRB str. 591

Tako kot smo se naučili bati svojih alkoholnih in disfunkcionalnih družin, se lahko zdaj naučimo igrati in uživati. A to ne pomeni solo igranja iger na računalnikih, tablicah ali igralnih konzolah.

Način, na katerega se mnogi od nas naučimo postati bolj brezskrbni, je, da najdemo užitek v družbi drugih v ACA. Medtem ko na naših srečanjih ohranjamo določeno strukturo, lahko užijemo tudi druženje pred ali po srečanjih in si tam delimo dobre trenutke. Nekaterim od nas se bo to zdelo sprva morda nenavadno, ker se učimo drugačnega odnosa do ljudi, kot smo to vajeni. Toda tako kot pri preostalem delu programa ACA nam vsakodnevna praksa pomaga, da se s tem novim pogledom počutimo bolje.

Smeh nam začne teči bolj naravno, ko se sprostimo. Postanemo manj zaskrbljeni, če smo rekli pravo stvar, in vse bolj osredotočeni na tisti trenutek. Če smo nekoč vsak trenutek budnosti zapolnili z dejavnostjo, da bi se zaposlili, se lahko naučimo postati bolj biti človek kot delati da bi se zdelo, da smo človek. Sedaj se lahko zabavamo, saj smo končno osvobojeni strahu pred tem, da pokažemo svoj pravi jaz. Ste že slišali tisto (šalo) o dveh odraslih otrocih, ki stopita na sestanek …?

Ta dan bom vadil igranje in užival v zabavi z drugimi na zdrav in pozitiven način.