15. maj – Peta obljuba

“Kakor se soočamo z našimi težavami z zapuščanjem, nas bodo bolj pritegnile vrline in postali bomo bolj strpni do pomanjkljivosti.”

BRB str. 591

Bistvo naše zapuščenosti je, da ostanemo brez poti nazaj.

Kot otrok v alkoholni ali disfunkcionalni družini smo morali za sabo pustiti svoj resnični jaz. Naš lažni jaz je prevzel vodstvo, da smo se lahko skušali izogniti neizogibni bolečini in razočaranju. To nam je dalo dolgotrajen občutek, da nas bo zapustil tudi vsak, ki nam ga je mar.

Pritegnjeni k ljudem, ki želijo poustvariti našo dramo zapuščenosti, se zdi, da so naša življenja neskončna zanka privlačnosti, motenj in zapuščenosti.

S svojo zapuščenostjo se soočamo z orodji okrevanja. Izzivalno delo v 12 korakih, ki ga opravljamo, nam prinaša sposobnost, da najdemo spet pot nazaj. Zmožni spoznati svojo nemoč, naša temeljita inventura razkrije razlog odklopa od našega resničnega jaza.

Na naših srečanjih se učimo negovati svojega notranjega otroka z razumevanjem vloge našega notranjega ljubečega starša. Bolje se odločamo in vidimo, da so prednosti in pomanjkljivosti ljudi le izraz njihove človečnosti. Sami se lahko odločimo, kdo nas bo pritegnil.

Na ta dan bom uporabil svojih orodij okrevanja, sestankov, telefonskih klicev in sopotnikov, da se bom soočil s svojim resničnim jazom in našel pot nazaj k celovitosti z dosledno uporabo Korakov in Tradicij.