2. maj – Privlačnost proti promociji

“Privlačnost je drugačna. Privlačnost daje informacije o ACA na voljo brez obveznosti. Ni namigov in velikih obljub.”

BRB str. 546

Mnoge od nas je odnesel val pripadnosti, ko smo začeli obiskovati sestanke ACA. Našli smo toliko odgovorov. Veliko rdečo knjigo smo želeli podariti kar vsem, ker smo želeli, da bi vedeli, kar zdaj vemo mi. Morda nas je celo zamikalo, da bi vsem na ogled nosili majico z pravili ACA.

Toda kmalu smo se naučili upočasniti. Ugotovili smo, zakaj je to program privlačnosti, ne promocije. Gre bolj za dejanja in ne toliko za govorjenje. Svoji Višji Moči dovolimo, da dela čudeže v nas in okoli nas.

Stvari vzamemo, kot nam prihajajo. Ne bedimo več ponoči in razmišljamo, kako bi ACA spravili v naše lokalno okolje. Žalostni smo, ko pridejo in potem odidejo novinci, a se jih naučimo spustiti. Žalujemo, ko gledamo, kako ljudje umirajo zaradi bolezni družinske disfunkcije povsod okoli nas, medtem ko mi okrevamo.

Verjamemo, da je vir ljubezni za nas in za vse druge, ki so resnično pripravljeni stopiti na to pot. Opravimo svoj del in uživamo v rezultatih. Ko se osredotočamo nase, vidimo boljše rezultate in to je tisto, kar pozitivno vpliva na svet okoli nas.

Na ta dan se bom spomnil, da ne morem nikogar prisiliti, da prejme to sporočilo. Informacijo morem samo dati na voljo drugim. Potem dovolim, da se sami odločijo. Najboljše sporočilo je osebna sprememba, ki jo vidim v sebi.