1. maj – Darovi in talenti

“Vsak od nas pride v ACA z veliko talenti. Kakor rastemo v svojem okrevanju, pa v sebi odkrivamo samo še več talentov.”

BRB str. 515

Mnogi od nas pridejo v ACA, ne da bi vedeli, kakšni so naši edinstveni darovi. Morda smo se vedno primerjali z drugimi in potem sklepali, da jih je za nas zmanjkalo.

Toda takrat nam nekdo, ki mu zaupamo na našem srečanju izreče kompliment, ki mu verjamemo. S podporo takšnih ljudi se učimo videti, razvijati in izražati svoje posebne talente, velike ali majhne. Mogoče je naše darilo zmožnost, da drugi osebi zagotovimo vzpodbudo, četudi v majhni količini, ki ji pomaga ostati na poti. Morda z naše strani ne bo potrebno veliko truda, vendar je za drugo osebo to lahko ogromno. Včasih se morda nikoli ne bomo naučili pozitivnega vpliva, ki smo ga imeli.

Ali pa imamo morda druge darove, kot je pisanje, ki lahko navdihuje milijone. A ne glede na to se spomnimo, da je vsak talent, ki ga imamo, izjemno dragocen, ne glede na to, ali pomaga nam ali drugim.

Osvoboditev našega zmotnega razmišljanja je tisto, kar naredi prostor za našo sposobnost, da vidimo, razvijamo in izražamo svoje talente. To je del lepote ACA: da se počutimo razumljene in cenjene, da nas osvobodi, da izrazimo svoje darove in tako postanemo celoviti, zaokroženi odrasli otroci, ki okrevajo.

Na današnji dan se zavedam, da imam edinstvene talente. Pripravljen sem jih razvijati in izraziti, ko se učim, kako dragocen sem zase in za druge.