24. oktober – Drugi korak

“Prišel sem do prepričanja, da nam lahko moč, ki je večja od nas samih, povrne razum.”

BRB str. 130

Mnogi od nas nikoli niso vedeli, kaj je razum, in že sama ta beseda nas je lahko spravila na rob.

A vemo pa vse, kar razum ni, saj smo tako odraščali. Razmišljamo: “Kako se lahko spravim v stanje, ki ga še nisem nikoli doživel? Če je ta korak namenjen obnovi, ACA morda ni zame.” To razmišljanje nas je morda spodbudilo, da smo odšli, preden smo vložili kakršno koli upanje v proces.

Vendar smo imeli to srečo, da smo slišali druge, ki imajo bolj blago perspektivo.

Pravijo: “Pomiri se. Poskusi ne sklepati prehitro. Nekateri od nas smo imeli enake misli in občutke kot ti.” Namigujejo, da nam lahko zaupanje v Višjo Silo, kot jo razumemo sami in delamo po Korakih, obeta novo življenje, brez karakternih napak, ki so nam onemogočale življenje po našem namenu in cilju. Zagotavljajo nam, da sta program in njihova Višja sila v njihovih življenjih naredila čudeže.

Počutimo se potolaženi in to nam pomaga uvideti, da smo tam, kamor spadamo.

Spremenimo svojo perspektivo in začnemo verjeti, delovati in se počutiti … razumne. Za mnoge od nas razum preprosto pomeni duševni mir, ki ga hvaležno pozdravljamo.

Na današnji dan se zavedam, da je bila norost v mojem življenju zakoreninjena v disfunkciji mojega otroštva. Nima več enake moči nad mano, ker sta mir in spokojnost tisto, na kar se osredotočim, ko doživljam okrevanje.