25. december – Spokojnost

“V ACA moremo najti spokojnost.”
BRB str. 442

Morda nismo izkusili tistega, o čemer mislimo, da je spokojnost – vidimo ga kot nekaj, kar imajo drugi ljudje, ne mi.
Morda sploh ne vemo, kaj je spokojnost, kaj šele, kje jo iskati. Kakšen je sploh ta občutek?

Morda bi bilo najbolje, da začnemo s preučevanjem, kaj mislimo, da bi lahko bila spokojnost.
Morda je to čaroben, miren občutek, ki nekoga popolnoma prevzame 24 ur na dan, sedem dni v tednu. S tem občutkom ljudje nikoli ne občutijo stresa, strahu ali tesnobe. No, to je dobra ideja za razmišljanje, a v srcu vemo, da to ni resničnost.

Bolj realističen pogled na spokojnost je, da o njej razmišljamo kot o jedru sprejemanja, ki že prebiva globoko v nas; nekaj, česar še nismo izkoristili ali morda priznali. Zdaj je morda majhno, celo zelo majhno. Vendar bo raslo. Naučimo se prepoznati in občutiti majhne trenutke tega v našem življenju.

Ob pomoči naše skupine ACA najdemo spokojnost, ko sprejmemo svoje življenje – preteklo in sedanjost, in se naučimo zaupati prihodnosti.
Kot del tega premika v našem razmišljanju se naučimo, da je spokojnost dosegljiva. Zavedamo se, da tega ne bomo čutili 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vendar bo dovolj prisotno, da nam spremeni življenje.

Na današnji dan se bom spomnil, da v sebi že imam spokojnost. Na meni je, da temu pomagam rasti tako, da s programom ACA gradim sprejetost in zaupanje.