26. december – Odpuščanje sebi

“Zavedamo se, da vadimo koncept odpuščanju sebi, ko slišimo, da govorimo o nežnosti do sebe.”

BRB str. 113

Biti blag do sebe ni ravno naša vrlina.

Malo nas je v tem pogledu imelo dobrih vzornikov. Posledično smo se naučili zakleniti svoje misli v glavo, kjer smo pogosto postali žrtev negativnih sporočil.

Ko se učimo skrbeti za potrebe svojega notranjega otroka, začnemo sproščati ostro samokritičnost, ki smo jo izpilili skozi leta. Dovolimo si biti ljudje in priznavamo, da biti človek pomeni delati napake.

Morda se zalotimo, da nenehno podoživljamo svoja dejanja, ker mislimo, da smo naredili napako. ACA nam v tem primeru ponuja številne nove pripomočke, ki lahko pomagajo zaustaviti naš kritični notranji glas. Lahko pokličemo sopotnika, beremo iz rdeče knjige, se udeležimo osebnega ali telefonskega srečanja, molimo, meditiramo ali izvajamo poljubno število novih vedenj. Seznam je dolg in ima svoj smisel.

Naučimo se pregledati svoja dejanja, ko mislimo, da smo naredili nekaj narobe, in priznati svoja čustva.

Mogoče smo naredili veliko napako; mogoče smo naredili majhno. Mogoče slišimo lažna sporočila iz otroštva. Če smo odprti za dnevne preglede, lahko stvari obrnemo in vadimo zdravo vedenje. Lahko potrdimo svojo človečnost in željo po rasti.

Na današnji dan izkazujem svojemu notranjemu otroku ljubezen in sprejemanje s tem da se vadim v nežnosti in odpuščanju sebi.