27. december – Žalost in naša orodja okrevanja

“Čeprav je žalost mogoče zaznati skozi pisanje in govorjenje o naših spominih, nekaj žalosti ni vedno vidno.”

BRB str. 200

ACA nas spodbuja, da pišemo in delimo svojo zgodbo, da bi pomagali v našem procesu žalovanja. Medtem ko nekateri od nas uporabljajo samo ta orodja, je na srečo na voljo veliko drugih orodij.

To je pomembno vedeti, saj za nekatere od nas naša žalost ne pride vedno na površje, medtem ko pišemo ali govorimo.

Skriti notranji otrok je morda preveč prestrašen, da bi se odzval na te metode. Če je temu tako, se naučimo eksperimentirati z drugimi metodami, da pridobimo zaupanje našega notranjega otroka. Eno orodje je vaja rokopisa z drugo roko. Drugi je obisk kvalificiranega terapevta.

Ne glede na to, katera metoda nam pomaga odkriti žalost, nam bo sčasoma delitev tega, kar najdemo, omogočila nadaljevanje poti proti celovitosti s podporo naših srečanj in naših sopotnikov. V naši zbirki orodij je dovolj prostora za vsa orodja, ki jih najdemo na poti, ki nam pomagajo priti do bistva tega, s čimer imamo opravka.

Vendar pa smo previdni pri svetovanju drugim, kako naj to delo opravijo, saj tisto, kar lahko deluje za nas, morda ne deluje za nekoga drugega.

Tisto, na kar se osredotočamo so naši cilji: duhovno prebujenje, integracija svojih osebnostnih lastnosti in popravljanje z nežnostjo, humorjem, ljubeznijo in spoštovanjem do celovitosti.

Na ta dan bom uporabljal svoja orodja za okrevanje, pa tudi vsa druga orodja, ki mi lahko pomagajo priti v stik s svojim notranjim otrokom.