28. december – Vrednost terapije

“Čeprav terapija ni nadomestilo za program ACA, so številni naši člani imeli koristi od svetovalcev, ki poznajo delo ACA ali dvanajst korakov.”

BRB str. 447

Po nekaj časa v ACA so se mnogi od nas spraševali o terapiji in svetovanju.

Slišali smo, da so naši prijatelji govorili o okrevanju s takšno pomočjo. Spraševali smo se, ali bi morali to preučiti. Nekateri od nas še nikoli niso bili pri svetovalcu in smo bili nervozni, da bi začeli nekaj novega, saj smo mislili, da bi nas to lahko spravilo s poti. Vedeli smo za druge, ki so bili že prej na terapiji in jim ni šlo najbolje.

Zato smo 16. poglavje v BRB, “ACA in terapija”, prebrali z odprtim umom.

Naučili smo se, kaj terapevt naj bi in česa ne, saj nam je BRB dal postopek korak za korakom, ki smo ga potrebovali. Več dni zapored smo izgovarjali “terapevtske afirmacije”. Nato smo se, medtem ko smo se zanašali na našo Mož odzgoraj, odločili, da bomo uporabili “Vprašanja za terapevta”, medtem ko smo jih poklicali nekaj. In našli smo nekoga, ki se nam je zdel zelo primeren.

Rezultate smo prenesli od naših prijateljev iz ACA.

Nato smo z vzpostavljeno mrežo podpore naredili preskok in poskusili nekaj novega. Odprli smo vrata drugemu orodju okrevanja. Vedeli smo, da če nam rezultati niso všeč, imamo pa sredstva za pogovor o tem. In če naše drobovje pravi, da ne deluje, lahko spremenimo smer.

Na današnji dan se bom spomnil, da ima ACA veliko predlogov za okrevanje in lahko poskusim nekaj novega.