28. september – Duhovna izkušnja

“Samo izobraževanje ni dovolj za to, da pridobimo največjo korist od naših duhovnih izkušenj. Prav tako se naučimo, da imajo duhovne izkušnje večji pomen, če jih združimo s predanostjo delu v programu ACA.”

BRB str. 284

Večina članov ACA rado bere.

Naše knjižne police, nočne omarice ali e-bralniki so morda polne knjig in v številnih najdemo uporabne smernice.

Toda vso znanje, ki ga tako pridobimo z branjem, bo le toliko dobro in koristno, kot je naše prizadevanje, da bi te podatke uporabili v procesu okrevanja.

Zdi se, da je DELO na obnovi- tej 4-črkovni besedi, ki smo se mu mnogi dolgo izogibali, katalizator naše duhovne rasti.

Naše duhovno delo je lahko sestavljeno iz branja, ki ga redno dopolnjujemo z obiskom in doslednim in pošteno delitvijo na sestankih, koraki s sopotniki, pisanjem dnevnika in služenjem. Zastrašujoč seznam nalog. Morda se celo zdi nemogoče. Težko se je navaditi skrbeti zase.

Zavedamo se, da smo lahko nežni do sebe, da bodo nekatera dela čez nekaj časa postala navada in da bodo nekatera dela na različnih stopnjah okrevanja imela drugačen učinek. A pri sebi vadimo potrpežljivost in strpnost ter nežno dopuščamo, da duhovna izkušnja teče skozi nas preprosto in naravno.

Na današnji dan bom z lahkoto in milostjo delal na številnih vidikih programa ACA. Spoznal bom, da duhovne izkušnje prihajajo z delom.