29. september – Deveta tradicija

“ACA ustanavlja službene odbore in komiteje, ki so neposredno odgovorni tistim, ki jim služijo in so zasnovani samo na ljubezni. Odbori imajo pravila in postopke, vendar kot takšni niso organizirani v upravni organ.”

BRB str. 536

Na sestanek ACA pridemo, ker slišimo, da se tam lahko pogovarjamo o stvareh iz otroštva.

Ko vstopimo, nekdo začne sestanek, nekdo drug vodi administracijo, nekdo zbere donacije, tretji pa na koncu pospravijo. Nihče na sestanku ni vodja. Skupina je zadolžena za vse njene zadeve.

Na glavo obrnjena piramida predstavlja strukturo družbe, na vrhu je članstvo, spodaj pa odbori ali upravni odbori. Novinec ima pravico govoriti toliko kot najbolj izkušen član. Če se pojavi vprašanje in se skupina odloči ustanoviti odbor, ta še vedno odgovarja skupini. Če sestanek ali manjša skupina članov poizveduje pri mednarodni organizaciji, le-ta mora odgovoriti.

Nihče od naših zaupanja vrednih služabnikov nima nobene moči nad posameznikom, razen če posameznik predstavlja nevarnost za druge člane. Za splošno varnost članov se poskrbi z pravo mero sočutja in odločnosti.

Ljubezen drug do drugega in spoznanje razsežnosti bolečine, v kateri smo bili, podpirajo strukturo, ki ohranja naše druženje v delovanju.

Na današnji dan bom odgovoren član bratovščine ACA in se bom na svoje kolege ACA odzval z enako nežnostjo, humorjem, ljubeznijo in spoštovanjem, kot sem jih dobil in se to naučil tudi pokazati.