29. marec – Okrevanje na delovnem mestu

“Imamo visoko toleranco do disfunkcij na delovnem mestu in se na nesrečni službi nagibamo k temu, da nam primanjkuje samozavesti, da bi jo zapustili.”

BRB str. 419

Mnoge so nas natrenirali za otrplost, zato smo takšni tudi bili.

V službi ali kjerkoli se nismo postavili zase, ker smo se zaradi tega počutili krive. Ko smo bili zlorabljeni, smo preko razuma raztegnili naše meje. Bili smo dovzetni za ustrahovanje. Ko smo se postavili zase, smo se običajno sesuli, čeprav smo v sebi vedeli, da imamo prav. Znotraj pa smo prekipevali od jeze in zamere.

Ko se s koraki, sponzorstvom in udeležbo na srečanjih spreminjamo in rastemo, svoje okrevanje nosimo s seboj povsod.

Neposredne rezultate vidimo, ko v svojem osebnem življenju zapustimo uničujočo samozlorabo in se ločimo od tistih, od katerih smo odvisni, pogosto od staršev. V našem poklicnem življenju se lahko zdi, kot da smo zlomili moč uroka. Ljudje, ki so nas preganjali ali jemali za samoumevne, se zdaj začnejo drugače odzivati, ko postavljamo zdrave meje.

Spreminjamo pravila in to ima učinek valovanja.

Smo več kot je naša služba in si zdaj privoščimo prosti čas, da uživamo v stvareh, ki jih imamo radi. To gradi naš značaj in samozavest, dan za dnem.

Na današnji dan se bom začel postavljati zase v službi in drugje, ko bo treba. Blago bom rekel NE tistemu, kar ni prav zame, in proslavil svoje uspehe. Prosil bom za pomoč pri soočanju z vsem negativnim, kar bi se mi lahko povrnilo.