31. december – Slogani

“Vračaj se- ker deluje!”

BRB str. 565

To je čudovit, preprost star slogan, ki ga slišimo med okrevanjem, a kaj to pomeni? Za novince se morda zdi le lepa floskula. Toda tisti, ki imamo nekaj izkušenj v ACA, vemo, da se malo po malo dogajajo majhni čudeži, ko se še naprej pojavljamo.

Morda laže dvignemo telefon ali pa se s sopotniki pogovarjamo z večjim občutkom varnosti.

Začnemo se počutiti manj osamljene ali edinstvene na svetu. Manj nas je sram, ko pripovedujemo svoje zgodbe. Prenehamo verjeti in se distanciramo od sporočil, ki smo jih integrirali vase vsled družinske bolezni. Zavedamo se, da smo nedolžni otroci in da ima vsak od nas Višjo moč, ki si jo izbere sam. Začnemo si iskreno odpuščati napake, ki smo jih naredili. Pri tem se zavedamo, da čeprav smo jih naredili, sami nismo napaka.

To je nekaj čudežev, ki jih začnemo doživljati že s tem, ko se pojavimo.

Mi opravimo svoj del; naša Višja sila opravi svoje. Naša prizadevanja se kopičijo. Nevidne tehtnice sočutja, ne obsojanja, se začenjajo nagibati v našo korist. “Vračaj se. Deluje!” pomeni, kar piše. V tem programu se lahko zgodijo čudeži.

Na današnji dan bom zaupal, da se moja dejanja za okrevanje seštevajo in da nič, kar naredim, ne gre zaman. Postopoma se moj trud poplača.