7. december – Celovitost

“V ACA verjamemo, da smo se rodili celi in postali razdrobljeni v telesu, umu in duhu zaradi zapuščenosti in sramu. Potrebujemo pomoč pri iskanju poti, da se vrnemo v stanje čudežev.”

BRB str. 143

Ko najdemo pot do ACA, se nam morda zdi, da se naša zunanjost ne ujema z našo notranjostjo.

Navajeni smo se obnašati, kot da je v našem življenju vse v redu, v srcu pa vemo, da ni tako. Spretni smo v nadzoru, kako se zdimo drugim, pri čemer pazimo, da bolečino skrivamo za nasmehom.

Kot otroci smo morali skrivati ​​svoja resnična čustva, svoj Resnični jaz, da bi preživeli.

Včasih smo bili osramočeni ali zapuščeni, ko smo izražali čustva, ki jim starši niso bili kos. Iz strahu smo se naučili zadržati svoje misli in hrepenenja zase.

S pomočjo naše Višje Sile in drugih v ACA, ki poznajo našo bolečino, začnemo govoriti resnico o svojih izkušnjah in postopoma uskladiti svoje misli, občutke in dejanja. Vemo, da nam je celovitost spet na voljo, ko med okrevanjem izkusimo ljubezen in sprejemanje drugih in naše Moči Odzgoraj. S pomočjo ACA se lahko naučimo izkoristiti vsa svoja čustva, vključno z veseljem.

Na današnji dan pozdravljam svoj Resnični jaz tako, da priznam in sprejmem svoja čustva. Počutim se celovitega v ljubečem objemu moje Višje Sile.