17. avgust – Izbira

“Naučimo se, da je predaja Božji dar naše izbire.” (BRB str. 155)

Kot otroci smo se morda počutili ujete v nesrečnem domačem okolju, ker nismo imeli nadzora nad pitjem staršev ali drugimi družinskimi motnjami.

Ta občutek nosimo v odraslo dobo, pogosto se počutimo kot žrtve okoliščin ali ljudi, ki v nas sprožijo boleče spomine na otroštvo.

V tretjem koraku smo morda zmedeni, kaj pomeni predati svojo voljo svoji Višji Sili – da bomo brez naše volje ujeti brez možnosti. Skrbi nas, da bomo s tem predali svojo moč. V resnici pa predajamo samo svojo nadzorniško naravo svoji Višji Sili.

Ko se naučimo osredotočiti na tisto, kar je edino pod našim nadzorom- nas same, ter opustimo nadzor nad drugimi ljudmi, kraji in stvarmi, se nepričakovano odpiramo večjemu številu izbir. Naučimo se, da lahko v določenih situacijah izbiramo svoja dejanja, namesto da se odzovemo in počutimo kot žrtev. Svoji Višji sili lahko omogočimo, da prevzame tisto, česar ne moremo nadzorovati. To nas osvobaja, da se odločamo za izbire vredne življenja.

Danes svoji Višji Sili predajam v oskrbo vse, česar ne smem nadzorovati. Namesto praznine čutim večjo svobodo izbire, kot sem jo kdaj koli prej.