1. marec – Koraki

“Koraki včasih delujejo, tudi če se človek odloča zanje kot izbirčni otrok neželene špinače. Toda tudi taki majhni grižljaji postopno ustvarjajo v človeku nelagodje, ki motivira odraslega otroka v vse večjo akcijo in osebnost rast. “

BRB str. 93

Veliko odraslih otrok se pridruži ACA in tja prihaja leta.

A zdi se, da zelo malo spreminjajo svoje življenje, ker ob podelitvi govorijo vsakič iste stvari. Lahko se celo pritožujejo nad nekaterimi vidiki programa, kot vzrokom, da se stvari ne spremenijo. Nekateri se ne moremo znebiti obsojanja, da ti sopotniki programa enostavno »ne delajo prav«. Sprašujemo se, zakaj se sploh trudijo prihajati.

Toda vedno znova smo videli, da se dogaja: ljudje ki se zadržujejo dovolj dolgo, začno delati premike v načinu razmišljanja in odzivanja.

Kot da nenadoma spoznajo, da so obtičali pridejo do točke, ko nekaj storijo. Mogoče jim slednjič razmere postanejo dovolj nelagodne in po letih ponavljanja se stikalo preklopi. V takih primerih začutimo, kako čudovito je videti moč programa, ko deluje.

Na današnji dan ne bom sodil, kako neka druga oseba dela ali ne svoj program. To ni moje delo. Osredotočil se bom nase in na svoje okrevanje.