28. februar – Druga tradicija

“Naša skupinska zavest je duhovna metoda kjer se Višja Moč izraža skozi naše razprave in odločitve. Večina naših odločitev je osnovanih na dobrobiti večine pred tisto manjšine. “

BRB str. 501

Naše družine niso imele neke duhovno osredotočenosti, in sprejete odločitve, so bile le redko, če sploh kdaj, odraz ljubeče prisotnosti Višje Moči. Tako v svojih osebnih odločitvah nismo mogli biti veliko boljši. Poganjajo nas naši lažni jazi, ki reagirajo na že majhne provokacije.

V ACA se skupaj naučimo zbirati modrost, moč in pogum za odločitve v skupini, za sprejetje potrebnih ukrepov za zagotovitev varnosti ob tem da ne ne zadušimo ustvarjalnosti. Za vzdušje skupinske zavesti tudi na organizacijskem srečanju, najprej izrečemo molitev za spokojnost, da povabimo Višjo Silo v proces. Prizadevamo si izključevati svoj lastni ego, včasih s tem, da molitev za spokojnost ponovimo, da ostanemo v stiku z našo Višjo Močjo.

Ko izražamo svoja stališča, bomo morda videli skupino napredovati v dobro vseh in se hkrati naučiti ceniti sodelovanje drug drugega. Če je proces oblikovanja skupinske zavesti deluje v naše dobro, morda niti opazimo ne, da smo postali skupina in ne posameznikov, ki jih vodijo samoljubne reakcije. Kakšna čudovita izkušnja.

Na današnji dan se bom spomnil, da sem le del zavesti skupine. Iskal bom, kar je najboljše za skupino in verjel, da imam potrebno duhovno moč za to. Medtem ko bom verjel, da so naše odločitve odraz volje naše Višje Moči.