1. junij – Resnični Jaz

“Začeli smo videti, da lahko svoj Resnični Jaz pripeljemo v razmerje. Ponuditi imamo nekaj, kar je drugačno od nezdrave odvisnosti. Tako izgleda okrevanje ACA.”

BRB str. 265

Odkrivanje našega resničnega Jaza – kakšna pustolovska pot je to! Ko pogledamo nazaj na naše prvo srečanje ACA, se zahvalimo naši Višji Moči, da nas je pripeljala sem. Morda smo upali na hitro rešitev, da bi ustavili norost in imeli boljše življenje, ali pa na čudežni odgovor, kako popraviti druge ljudi. A stvari se niso izkazale ravno tako.

Ko se vedno znova vračamo, ugotavljamo, da delo s Koraki ni vedno enostavno, niti lepo. Toda ključ do svobode je pogum, ranljivost in pripravljenost, da potočimo solze, medtem ko sledimo tej iskanju. Sodelujemo s sponzorjem ali sopotnikom, ki je že hodil po tej poti. Odkrivamo svoje neučinkovite vzorce vedenja in jih postanemo pripravljeni spremeniti. Ne zadržujemo se več pri obtoževanju staršev in generacij pred njimi.

Počasi se obljube ACA uresničujejo.

Ko izvajamo svoj program, razvijamo te lastnosti in se učimo dihati in ljubiti življenje. Spet smo igralci in ustvarjalci. Postanemo bolj zdravi in ​​imamo bolj zdrave odnose s seboj, s svojimi družinami, prijatelji in skupnostjo. Postanemo mentorji in pomagamo drugim skozi močvaro, nežno in nežno, kot so nam pokazali drugi. S pomočjo naše Višje Moči odkrijemo, da smo ves čas imeli “steklene čeveljce “!

Na ta dan nadaljujem z delom, ki mi pomaga odkriti več vidikov mojega zdravega Resničnega Jaza.