10. avgust – Naša preteklost kot naložba

“Naše izkušnje nam povedo, da je lahko naša preteklost naše največje bogastvo, če smo pripravljeni prositi za pomoč in raziskovati da spoznamo, kaj se je zares zgodilo.”

BRB str. 153

Včasih se sprašujemo, kako drugačni bi lahko bili, če bi nas vzgajali brez zaznamovanosti z alkoholizmom ali disfunkcijo družine. Čeprav je po svoje normalno, da razmišljamo o tem, »kaj bi bilo, če bi bilo«, pa se tudi vse bolj zavedamo, da se moremo z premagano zlorabo in stisko svojega otroštva, veliko bolje izkazati v preostanku življenja.

Toda kaj naredi iz naše preteklosti naložbo za prihodnost?

V okrevanju spoznavamo, da nam vse, kar smo preživeli, ponuja edinstveno priložnost, da pogledamo na svoje življenje globlje, kot bi nanj sicer. Prevzemamo nalogo razvozlati mrežo naše zgodovine, vedoč, da bo rezultat večji mir. Ponovno preučujemo stare rane, da bi jih končno zacelili in bolje razumeli svoje današnje misli, občutke in vedenje. Sposobni smo si povrniti svojo notranjo moč in se učiti iz svojih bitk.

V ACA vsega tega dela ne opravimo sami.

Morda smo bili kot otroci sami, zdaj pa imamo svoje sopotnike. Slišimo, da delijo isto bolečino, in prepoznamo modrost in znanje, ki so ga pridobili v okrevanju. Ta ista modrost in znanje postajata del tega, kar smo.

Danes se zavem, da moja preteklost nudi edinstveno priložnost za rast v samouresničevanju. Veselim se stalne priložnosti za rast osebne modrosti.