10. junij – Drugotni seznam perila

“Naše izkušnje kažejo, da so nasprotja [seznama perila] prav tako škodljiva kot njihova nasprotja sama.”

BRB str. 8

Zavedanje škodljivih učinkov Drugotnega seznama perila mnogim od nas daje zgodnji občutek frustracije zaradi programa ACA. Ko vznemirjenje, ko končno najdemo skupino ljudi, ki ugotovijo, da nas je otroštvo prizadelo, sčasoma zbledi, začnemo s počasnim procesom priznavanja, da smo morda nezavedno storili tistim okoli nas enake stvari, kot so bile storjene nam. To je resničnost, ki jo je težko sprejeti, vendar je nujen preboj, ki omogoča, da se naš duhovni temelj vlije v opaž temeljev poštenja. Sčasoma spoznamo, da smo zanikali svoja dejanja. Obnašanja, ki so služila kot zaščitni način prebijanja skozi naše travmatično otroštvo, nam kot odraslim niso dobro služila. A navadili smo se samokaznovanja in zadevanja.

ACA predlaga, da se prezremo in prekinemo škodljiv krog, v katerem smo se znašli. S podporo naših srečanj in sopotnikov nam delo, ki ga opravljamo, pomaga čutiti, da nas objamejo naš notranji ljubeči starši in naša Višja Sila. Zdaj lahko dovolimo, da se proces izhoda iz zanikanja v duhovno zavest počasi in nežno odvija, ko si povrnemo zakopane občutke in spomine, ki so naš Resnični jaz pognali v skrivanje.

Na današnji dan si priznam, da disfunkcija ni prizadela le mene, ampak da tudi tiste okoli mene. Vadil bom biti nežen in ljubeč do svojega Resničnega jaza, ko se bom še naprej duhovno prebujal.