11. junij – Strah

“Odrasli otroci pogosto živijo skrivno življenje strahu.”

BRB str. 10

Dan za dnem ljudje uporabljajo vero za premagovanje strahu. Strah in vera kot polarni nasprotji ne moreta zasedati istega prostora. Strah vključuje zatiranje čutov, medtem ko vera zahteva njihovo popolno osvoboditev.

Program okrevanja ACA nas uči prepoznati svoje strahove in jih izpostavi luči dneva. To dosežemo z ljubečo podporo drugih in naše Višje Moči. To počnemo v varnem okolju, kjer nas nihče ne sodi zaradi naše preteklosti, naših strahov ali zakoreninjenih reakcij, ki jih nosimo iz otroštva.

Večina od nas gre skozi življenje, čakajoč na sprostitev, čakajoč, da se ne počutimo opredeljene s položajem, ki ga imamo, našim premoženjem ali življenjskim konceptom nekoga drugega o tem, kdo bi morali biti. Strahu smo dali veliko moči za nadzor nad svojimi reakcijami. A vso to »delo« nas samo izčrpa. V svojem življenju želimo občutiti mir in spokojnost.

ACA nam daje priložnost, da se počutimo svobodno, da smo oseba, kakršni naj bi bili, nekdo, ki je ljubljen in spoštovan zaradi tega, kakršen je, ne pa tega, kar počne. Ko krepimo svoje prepričanje v našo Višjo Silo, se osvobajamo svojih strahov in prenehamo verjeti svojemu najbolj odločnemu kritiku, svojemu lažnemu jazu. Postajamo lastni ljubeči in skrbni starši.

Ta dan se bom zavedal slehernega strahu, ki posega v mojo sposobnost osredotočanja na okrevanje. Z ljubečo podporo mojih tovarišev v ACA in moje Višje Moči bom osvobodil ta strah in se umiril.