11. oktober – Zasvojenost z navdušenjem

“Ugovarjanja, dramatični prizori, pritajeni finančni neuspeh ali šibko zdravje so nemiri, ki si jih odrasli otroci pogosto ustvarijo v svojem življenju, da bi se počutili povezane z resničnostjo. Čeprav takšno vedenje stežka razumemo tako, gre za “odvisnost” od navdušenja ali strahu .” 

BRB str. 16

Mnogi od nas je prišel v ACA, zavedajoč se razsežnosti kaosa, ki smo ga ustvarili okoli nas.

A zdelo se nam je, da smo v megli, iz katere ne vidimo izhoda. Te zmede nismo zavestno povzročili. Naše vedenje je posledica čustvenega in morda fizičnega kaosa, ki smo ga doživeli v otroštvu v disfunkcionalnih, nasilnih domovih.

Ko smo izvedeli več o zasvojenosti z navdušenjem, ki nas je gnalo, smo začeli videti, da nas hrani- strah.

Zavedali smo se, da moramo to notranjo drogerijo zapreti. Adrenalin, ki se ga sploh nismo zavedali, je blokiral kakršen koli napredek. Vedeli smo, da se mora ta kaos ustaviti.

Ko na srečanjih in v pogovorih z drugimi najdemo odgovore, se začnemo hraniti z zdravim programom, ki nam prinaša mir in spokojnost.

Zavezani smo spremembam, ker se zavedamo bolečine in tesnobe in trdno namero, da to želimo narediti. Zdaj imamo notranji radar, da vidimo, kaj nam prihaja naproti, in ko je nekaj narobe, se ustavimo, kolikor je potrebno. Potem se umaknemo, saj se zavedamo, da je ogroženo življenje in zdravje našega notranjega otroka!

Na ta dan bom svojima notranjemu otroku in odrasli osebi podaril svobodo ki jo potrebujem in si zaslužim pred nezdravima strahom in vznemirjenjem.