11. september – Duhovna izkušnja

“Kdo bi mislil, da bi pogovor, zaupanje in čustvovanje lahko bil enak duhovni izkušnji- vendar to velja za odrasle otroke. To novo duhovnost smo začutili v svojem dihanju in v namenu, da se soočimo z življenjem pod njegovimi pogoji.”

BRB str. 285

Zdi se precej preprosto: pridite na sestanek, poslušajte, delite in pojdite domov.

Ta osnovna dejanja skrbi zase prinašajo v naše življenje pomembne spremembe. Ko si v čez teden vzamemo čas za sestanek, prakticiramo ljubezen do sebe. Ko drug drugemu naklanjamo pozornost, si pokažemo, da nam je mar. Kadar, pozorno, spoštljivo in tiho poslušamo, postanemo priče rasti druge osebe in sebe. Ko se počutimo dovolj varni, da delimo svojo zgodbo o okrevanju, skupini izkažemo zaupanje. Ko se potrudimo sprejeti prostor, ki nam je naklonjen, pokažemo svojo ranljivost in gremo naprej.

Ta preprosta dejanja skrbi zase prinašajo duhovno izkušnjo, ki močno presega naša prizadevanja. Naši sopotniki v ACA nas poslušajo z empatijo, ne da bi prekinili naš proces, in so priča naši duhovni izkušnji.

Ko se naučimo zaupati in se predati procesu, se pod našim razpadajočim lažnim jazom pojavijo spomini ali občutki. A ko zdravimo in resnično živimo svoje življenje postajamo svobodni, da dihamo, da delamo pozitivne in preproste korake,

Na današnji dan bom naredil preproste korake da poskrbim zase, da bom lahko doživel duhovno naravo svojega okrevanja.