13. april – Anoreksična razmerja

“Mnogi izgubljeni otroci se gredo ‘anoreksijo v razmerju’.”

BRB str. 135

Odrasli otroci se naučijo veliko stvari, ko odraščajo v nefunkcionalnem domu. Nezaupanje je bila na žalost ena glavnih stvari, ki smo se jih naučili. Naučili smo se postaviti zid okoli sebe za zaščito pred bolečino.

Ta zid nas spremlja v odraslost in zasenči vse naše odnose z znanci, prijatelji, sodelavci in kar je najpomembneje, naš intimni odnos s partnerjem/zakonskim partnerjem. Ugotavljamo, da za razliko od naše izvorne družine zdrav odnos zahteva določeno stopnjo zaupanja, nekaj, kar nam je tako tuje, da se zdi, da je naša varnost ogrožena.

Ko dobimo možnost izbire, da popustimo in dovolimo nekomu, da prebije naš zaščitni zid, se nekateri odločimo, da preprečimo ali končamo razmerje. Bojimo se neuspeha, tako da sabotiramo svoj uspeh.

Ko postanemo čustveno močnejši v našem programu okrevanja ACA, začnemo odstranjevati opeke iz našega zidu, saj vemo, da lahko zdaj sprejmemo, kar nam prinaša življenje, z ljubeznijo in podporo, ki ju imamo zase, pa tudi od naše Višje Moči in sopotnikov.  

Na današnji dan bom še naprej čustveno rasel z zavedanjem, da me bosta ACA in moja Višja Sila vodila v pridobivanju moči, da zaupam drugim.