15. februar – 2. obljuba

“Naša samopodoba se bo izboljšala, ko se bomo vsakodnevno odobravali.”

BRB str. 591

Obljuba samospoštovanja je zelo privlačna, še posebej glede na to, da če ne bi imeli negativne samopodobe, je mnogi sploh ne bi imeli.

Z redno prisotnostjo na sestankih ACA na pozitiven način povečamo svojo “pravo samozavest”. Najdemo varen prostor za interakcijo z drugimi, ki so na istem iskanju. To dejanje, da se pokažemo za svoj resnični jaz, nam najverjetneje prvič, daje pozitiven pogled nase.

Z udeležbo na srečanjih in prepoznavanjem sebe kot odraslega otroka pošiljamo svojemu notranjemu otroku signal, da se zavedamo dela, ki ga moramo opraviti, in smo se pripravljeni zavezati, da bomo uresničili naše duhovno prebujenje. Več resnične samozavesti bo prineslo redno potrjevanje našega trenutnega stanja in našega prihodnjega poslanstva.

S tem, ko se pojavimo in sodelujemo, dajemo svoje resnično samoodobravanje: odobritev, da se ozdravimo, pripadamo, delimo, verjamemo, upamo, skrbimo, jokamo, se smejemo, žalujemo, živimo. Ti preprosti izrazi naše človečnosti so tista samopodoba najbolj dragocene in vredne vrste.

Na današnji dan bom vadil delati stvari, ki gradijo pravo samospoštovanje in dajo mojemu resničnemu jazu dovoljenje, da zaupa, čuti in govori.