16. februar – Služenje

“Iskren odrasel otrok, ki dela v programu ACA z obiskovanjem sestankov in nesebičnim služenjem, doseže rezultate s sedmim korakom. To je zanesljiva pot, ko se spopadamo z našimi težavnimi pomanjkljivostmi.”

BRB str. 222

Kako lahko služenje in obiskovanje sestankov prineseta rezultate?

Pri zagotavljanju »nesebičnih« storitev moramo biti sposobni upravljati prevladujočo in nadzorovano naravo našega notranjega kritičnega starša. Kot rezultat dela po Korakih ugotovimo, da nismo več tako jezni ali prestrašeni, da bi dovolili življenju, da se odvija, kot se naj bi. Tu je najboljši odgovor na to, kar nas je prizadelo. Koraki, ko jih delamo s sopotnikom, nam pomagajo pridobiti duševni mir in občutek umirjenosti, ki nam omogočata, da se počutimo žive.

To spoznanje je navdušujoče.

Veselje nas lahko preplavi in ​​zavedamo se, da je to za nas zelo dragocena in zdrava izkušnja. Čeprav se nas nekatere naše pomanjkljivosti še vedno držijo, vemo, da je naša pot do celovitosti jasno označena in dosegljiva. Na naši poti delimo svoj na novo odkrit občutek namena z drugimi v programu. S hvaležnostjo lahko delimo, kako nas je program spremenil v živahna človeška bitja, vključena v program, ki daje življenje.

Na današnji dan bom še naprej delal na svojih značajskih pomanjkljivostih in delil svoj osebni napredek ter rezultate, ki sem jih prejel, s tistimi, ki me bodo slišali.