15. junij – Šesta obljuba

“Uživali bomo v stabilnosti, miru in finančni varnosti.”

BRB str. 591

Kaos in neurejenost na robu finančnega propada. Za mnoge od nas so bili to podvodni tokovi, ki so tekli skozi naše družine. Reka alkoholizma ali disfunkcije je ob tem tekla skozi vse vidike našega življenja in pustila neizbrisne sledi na maskah, ki smo jih nosili.

V ACA smo prišli, da bi izvedeli, kako smo to doživljali kot otroci in kako smo kot odrasli nezavedno in na žalost poustvarili iste razmere, samo da bi se počutili nemočne in zbegane zaradi naših trenutnih okoliščin.

Pod vodstvom naše Višje Moči smo dobili program, ki nam pomaga najprej razumeti, nato pa izkusiti skrite okoliščine, zaradi katerih smo poiskali ta alkoholna in disfunkcionalna stanja. Kot ladja za izkop, nam Koraki in starševstvo sebi omogočajo, da izkopljemo to rečno strugo, spremenimo tokove reke in zmanjšamo brzice v zaspan tok, kar nas seveda vodi do mehkih peščenih obal stabilnosti, miru in finančne varnosti.

Čeprav se nam morda še vedno dogajajo občasne nemirne vode, se zavedamo, da je program kot ogromna neprebojna zračnica, ki nam omogoča, da premagamo večino dnevnih izzivov, če smo le pripravljeni zaupati, se držati in uporabljati duhovna načela, ki smo se jih naučili in na njih vadili.

Na današnji dan si bom dovolil v celoti spomniti na stanje iz otroštva. Uporabil bom program za ponastavitev svojega delovanja in užival v občutku stabilnosti, miru in finančne varnosti.