17. januar – Služenje

»Na srečo nas naša druga tradicija opominja, da je naša resnična avtoriteta na sestankih ACA in službenem delu ‘Ljubeči Bog, kot je izražen v naši skupinski zavesti.’«

BRB str. 499

Na naših sestankih ACA je pogosto malo ali celo nič izkušenih članov. Kdo potem sprejema odločitve skupine? Kdo predseduje? Kdo kupuje literaturo? Kdo sponzorira prišleka, ko pa smo vsi novinci?

Drugi med nami, ki smo začeli sestanke ACA, smo se spopadli s to situacijo tako, da smo samo odprli sestanke in vprašali, ali bi kdo želel predsedovati. Verjeli smo, da bo nekdo našel pogum za korak naprej. Ko smo prosili, naj nekdo kupi literaturo ali naredi kopije, nam je Višja Moč na sestanek pripeljala nekoga, ki je bil pripravljen narediti to malo uslugo. Ko smo iskali nekoga, ki bi z nami delal korake, se je zdelo, da se je pojavila primerna oseba.

To je pač za namen naše skupine. Ko se soočimo s situacijo, ki se zdi večja od nas, se lahko počutimo pomirjeni, da se lahko odločimo, če jo predamo Višji Moči skupine v obliki skupinske zavesti. Prepričani smo, da lahko podrobneje uredimo, ko imamo v mislih samo vse dobro za srečanje. Če nas ovira ego, se z nekom pogovorimo in se spravimo v red. Pomagamo si, da vsakodnevne zadeve na sestanku potekajo nemoteno.

Na današnji dan bom zaupal, da se bo Višja Moč izrazila skozi zavest naše skupine in nam dala priložnost za enotnost in duhovno rast.