18. julij – Shranjena travma

“Klinične raziskave močno kažejo, da sta travma ali zanemarjanje iz otroštva shranjena v otroških telesih. Čustvena ali fizična travma ne izgineta brez prizadevanj za odpravo prvotnega vzroka.”

BRB str. 17

“To je v tvojih kosteh,” so morda rekli. “Nekaj ​​je narobe z vso družino.” Te izjave le sprožijo vprašanje, ki se pogosto spregleda: “Zakaj?”

Čeprav je travma naših prednikov in prenatalno shranjena v nas, more biti tako tudi v delih telesa, ki se morejo obnoviti. Ko delamo po korakih, se obnavljamo, udeležujemo sestankov in se družimo s sopotniki, uporabljamo nekatera najmočnejša znana orodja za povrnitev našega telesa v uravnoteženo, naravno stanje. To ni enostavno in pogosto zahteva mnogo truda in vztrajnosti ter lahko vključuje celo občasne ali celo pogoste ACA recidive.

Vendar ni lažje, blažje poti. Proces okrevanja vključuje resnično delo in odločnost, ki se obrestuje onkraj naših pričakovanj. Če smo pripravljeni ostati na tej poti okrevanja, če zaupamo korakom in obljubam, lahko naše telo sprosti shranjeno travmo, kar nam prinese resnično olajšanje. Čudež okrevanja je cilj in tja moremo priti.

Ta dan bom zelo pozoren na svoje telo in namige, ki mi jih daje o moji shranjeni travmi. Zase znova potrjujem, da lahko z uporabo Korakov in starševstvom sebi sprostim energijo travme, da morem izkusiti celovitost, kakršne si je sploh nisem mogel predstavljati.