21. april – Drugi korak

“Eden od namenov drugega koraka je vpeljava ideje o ohranjanju odprtega uma glede možnosti Višje Moči, ki mi lahko povrne razum.”

BRB str. 107

Za mnoge od nas so rane zelo globoke, ko gre za zaupanje komurkoli, zlasti Višji Sili, ki jo številni imenujemo Bog. V preteklosti smo se počutili globoko razočarani nad večino ljudi in ostalega v naših življenjih, vključno z Bogom, v katerega smo bili naučeni verjeti in h kateremu moliti.

Ko nekateri ljudje posledično na naših srečanjih svojo Višjo Moč označujejo kot Boga, se težko identificiramo z njimi ali morda celo sprejmemo, da je takšen koncept resničen. Toda drugi korak naj bi nam pokazal, da imamo na voljo podporni sistem; da imamo poleg tega, da gremo sami še različne možnosti.

Odkrijemo lahko Moč Odzgoraj, ki nam bo pomagala, in ta Višja Sila je lahko, kar hočemo. Ni pravil. Da si bomo opomogli od otroške disfunkcije, se bomo morali naučiti zaupati nekomu ali nečemu, ki nam bo pomagal.

Na današnji dan se bom naučil zaupati, da imam Višjo Moč, ki mi je pripravljena pomagati. Morda je to skupina, morda občutek umirjenosti, ko doživim naravo, ali tradicionalni Bog kot ga razumem. To je povsem odvisno od mene.