22. februar – Napredek

“Če želimo napredovati, si moramo želeti način življenja ACA in vsega, kar nam lahko ponudi.”

BRB str. 33

Mnogi od nas se zvesto odpravljamo na naša tedenska srečanja in menimo, da delamo po svojem programu.

Zavedamo se, da nam je ACA pomagala narediti pozitivne spremembe v naših življenjih, vendar naše navdušenje ni več tako, kot je bilo nekoč, in zdi se, da se ne bo več dogajalo veliko sprememb. Da, zagotovo obstajajo še druge stvari, ki bi jih radi popravili v svojem življenju, a se to preprosto ne zgodi. Čeprav cenimo iskrenost, ki se zgodi na naših srečanjih, začenjamo misliti, da program ne deluje več za nas, da je morda čas, da se premaknemo na nekaj drugega.

Če se zalotimo, da nas prevevajo takšne misli, je morda čas za inventuro.

Ali imamo aktiven odnos z Višjo Močjo? Ali imamo sponzorja/sopotnika, s katerim se redno pogovarjamo za podporo in napotke? Ali gremo na druga srečanja, morda celo telefonska ali internetna srečanja, da dobimo drugačno perspektivo? Smo opravili služiteljsko delo, da bi stopili iz našega območja udobja? Če na ta vprašanja odgovorimo z “ne”, morda ne gre za program, ki ne deluje. Le da verjetno ne vidimo celotnega potenciala programa.

Na današnji dan bom ponovno ocenil svojo zavezanost, kako izvajam program. Ker vem, da deluje, ko delujem. In ker si to zaslužim!