22. julij – Terapija in 12 korakov

“Čudežna kombinacija terapije in dela po metodi 12 korakov me je osvobodila iz zapora moje otroške stajice, da raziščem in izkusim svoj pravi in ​​edinstveni jaz.”

BRB str. 55

Ko smo prvič prišli v ACA, se je nekaterim od nas tam zdelo zmedeno in dezorientirajoče, a tudi nekako udobno. Morda smo potrebovali nekaj časa, da smo začeli delati na Korakih, a ko smo to storili, smo videli spremembe v sebi. Bilo je tako vzpodbudno, da smo pričeli iskati svojo pravo identiteto. Včasih pa smo se le spraševali, ali potrebujemo pomoč poleg tiste, za katero bi jo lahko prosili za svoje sopotnike.

Slišali smo, da so drugi občasno omenili, da so obiskali terapevta in da jim je kombinacija terapije z ACA resnično pomagala. Presenečeni smo bili, ko je sopotnik opozoril na 16. poglavje BRB, “ACA in terapija.” Zdelo se je jasno, da bi lahko bila terapija za nas koristno orodje ACA. Zato smo tvegali – opravili smo telefonski klic v novo, nepričakovano, smer.

Kmalu smo ugotovili, da je vse delovalo, ker smo našli terapevta, ki razume težave odraslih otrok. Mogoče ga nismo našli v prvem poskusu, a smo imeli pogum, da smo poskušali, dokler ga nismo našli.

Zdaj vidimo, da se naš proces okrevanja odvija hitreje in bolj poglobljeno. Naš pogum se po tveganju se izplača. Čutimo hvaležnost, da se imamo dovolj radi, da si poiščemo takšno pomoč.

Ta dan se bom ustavil in razmislil o vrednosti, ki jo lahko ima terapija za moje pot v iskanju svojega edinstvenega pravega jaz-a.