23. maj – Utelešena izguba

“Podelitev naše zgodbe s sponzorjem ali strokovnim svetovalcem razkriva destruktivne vzorce v naših odraslih življenjih, hkrati pa osvetljuje zlorabe iz našega otroštva. Prav tako začnemo videti, da naša žalost ali shranjena izguba leži pod našimi odločitvami, da delamo krivico sebi in drugim.”

BRB str. 110

Nekatere podelitve z našimi sopotniki so o globljih, samouničujočih vzorcih, ki jih izvajamo.

Morda smo domnevali, da smo nemočni spremeniti te vzorce. Zdelo se je, da je upanje izginilo iz naših življenj.

ACA nam vrača upanje, da se lahko spremenimo.

Program nas uči, da se naših destruktivnih vzorcev naučimo v otroštvu in kako vplivajo na nas kot odrasle. Zavedanje, da nismo samodestruktivni, nam daje upanje, da spremenimo tisto, za kar smo mislili, da je nespremenljiv vidik nas samih.

Počasi nam postane jasno, da je neizražena žalost temelj vseh odločitev in dejanj, ki so povzročila škodo sebi in drugim. Način za odpravo teh navad lahko uzremo, ko dvignemo pogled in vidimo, da nam drugi korak daje upanje, za katerega smo mislili, da je za vedno izgubljeno.

Na današnji dan bom s sopotniki delil svoje globlje samouničevalne vzorce, da jih bom obelodanil. Ko bom z novim občutkom upanja gledal na drugi korak, bom izrazil žalost in izgubo, ki sta podlaga za te navade.