26. januar – Sponzorstvo

“Sponzorstvo je naše vozilo, s katerim se odpravimo po manj prepotovano cesti do prave povezave z drugimi in Boga, kot ga razumemo.”

BRB str. 368

Prihajamo iz družine z disfunkcijo, razvili smo strah pred avtoriteto.

Zgodaj smo izvedeli, da so naša mnenja, občutki in stališča nepomembni. Moč je pripadala divjemu alkoholiku, zakoncu in vsem starejšim otrokom v družini, ki so dobili oblast nad nami, ker so bili odgovorni za večino naših skrbi. V domovih alkoholikov so bili starši preveč vpleteni v pretepanje ali manipulacijo drug z drugim zaradi alkoholizma in nasilnega vedenja, da bi skrbeli za nas.

Ko smo iz tega pobegnili, smo se zaobljubili, da ne bomo nikoli dovolili drugi osebi, da nas nadzoruje; vendar smo se v večini odnosov, ki smo jih razvili, vključno z delovnimi odnosi, odnosi v cerkvi in prijateljstvi, ugotovili, da so bodisi nasilni bodisi odvisni.

Ko smo končno našli ACA, je za nekatere od nas izbira mentorja, ki nam bo pomagal pri delu s Koraki pogosto pripeljalo do podobnega odnosa, kot smo ga edinega poznali. Nato smo odkrili koncept sponzorstva “tovarištva”. Ugotovili smo, da nam je ta koncept dveh enakovrednih sopotnikov pomagal spremeniti naše življenjske navade, ugajati drugim ali vodenja drugega. To nas je postavilo v enakopravne položaje in nam omogočilo, da skupaj prepotujemo pot okrevanja.

Na današnji dan bom hodil z roko v roki s svojim sopotnikom, da si bova lahko pomagala okrevati na manj prehojeni poti.