26. julij – Drugi korak

“Začeli smo verjeti, da nam bo Moč, večja od nas, mogla povrniti razum.”

BRB str. 130

Naši starši so bili naši bogovi. To je normalno za otroke, saj so starši njihova primarna podpora.

Mnogi od nas kot odrasli še nismo napredovali čez to stopnjo rasti, ne glede na to, kako daleč smo se odselili. Tako dolgo smo verjeli vsemu, kar so rekli, da smo še naprej ponotranjili njihovo negativnost in sporočila, ne da bi bili sploh v njihovi bližini. Njihovi glasovi so še naprej v nas.

Kar zadeva verska prepričanja, nekatere naše družine niso imele strpnosti do ničesar razen svojega verskega sistema prepričanj. Drugim od nas so morda rekli, da samo slaboumni ljudje verjamejo v Višjo Silo.

V okrevanju, ko si mnogi od nas prizadevajo identificirati Višjo Silo, nas lahko zmedejo ta nestrpna in žaljiva stališča. Da bi našli jasnost, si dovolimo, da se odmaknemo od teh starih idej, tudi o tem, kaj pomeni beseda Bog. Mnogi med nami morda začnemo tako, da svojo družino ACA vidimo kot »nekaj Večjega od nas samih«. To je začetek našega iskanja duhovne svobode. Morda se bo sprva zdelo tuje, saj to v naših družinah ne bi bilo dovoljeno.

A smo na potovanju. Preizkušamo različne stvari in vidimo, kaj nam ustreza. Sčasoma zaznamo svoj notranji kompas, in mu začnemo neustrašno slediti.

Na ta dan vem, da je Moč večja od mene. Častim dejstvo, da se moj koncept Višje Sile lahko še naprej spreminja, ko rastem.