26. marec – Potrpežljivost

“Vendar proces okrevanja zahteva čas in potrpljenje. To nikakor ni lahko.”

BRB str. 72

Če se spomnimo na prvo srečanje ACA, na katerem smo bili, se večina od nas spomni tesnobe, brezupnosti ali turbulence, ki smo jih doživljali. Nikoli nismo razumeli svoje zasvojenosti z navdušenjem, vendar smo vedeli, da nam je naše življenje ušlo izpod nadzora in da se mora nekaj spremeniti. Kar naprej smo upali, da bodo drugi ljudje v našem življenju naredili spremembe, da bomo lahko doživeli takojšnje olajšanje, vendar se to ni zgodilo.

Ko smo začeli z okrevanjem, smo ugotovili, da se sprememba ne bo zgodila čez noč in da je v redu, da jo sprejmemo s svojim tempom.

Naučili smo se, da je za spremembo potrebna potrpežljivost – da se vedno znova vračamo, najdemo mentorja, delamo Korake in spoznamo, kako pomembna sta odpuščanje in ljubezen. Lahko je trajalo kar nekaj časa, da smo si dovolili začutiti mir spokojnosti.

Nekateri od nas so rekli, da molimo, da bi bile stvari dolgočasne.

To je zato, ker želimo vsako ljubezensko zvezo končati z adrenalinom, ki se sprošča skozi vznemirjenje in dramo. Toda s prakso in potrpežljivostjo razumemo, kako dragoceno je biti v sedanjem trenutku. A do tja pridemo tako, da preprosto upočasnimo in zaupamo v našo Višjo Moč.

Na današnji dan bom potrpežljiv v okrevanju in priznal, da si podarjam to čudovito darilo.