27. junij – Dvomi vase

“Naučili so nas, da dvomimo vase, zato nam je postalo normalno verjeti, da je z nami nekaj narobe, smo pomanjkljivi ali nesposobni.”

BRB str. 302

Mnogi od nas smo se zgodaj naučili dvomiti v to, kar smo vedeli ali videli, ker so nas starši sramotili, da smo slednjič verjeli, da smo popolnoma nesposobni. Sprva smo poznali razliko, a sčasoma smo verjeli, da so naša intuicija in drugi občutki zgolj naša domišljija.

Ko pridemo na srečanje, smo pripravljeni opustiti ta način razmišljanja. Pričnemo videti, da nam ni več treba živeti v načinu zgolj preživetja našega otroštva. Pripravljeni smo začeti na belem listu papirja in napisati novo prihodnost.

V ACA srečamo ljudi, ki nas bodo podprli, ko bomo ponovno pogledali svojo preteklost. Z delom po korakih in uporabo orodij programa postopoma odkrivamo naše zgodbe, vloge, prepričanja in negativno, izkrivljeno razmišljanje, ki je zaznamovalo toliko našega življenja. Začnemo sprejemati realnost našega otroštva in da težav nismo povzročali sami.

Zdaj lahko sami pišemo svojo prihodnost. Ni nam več treba biti opredeljenim z našimi prvotnimi družinskimi vlogami ali strupenimi mislimi, besedami in dejanji tistih okoli nas. Izberemo lahko, kaj želimo od življenja, kako se vidimo, in se odločimo, katere filtre bomo uporabili za zaznavanje sveta.

Na današnji dan premorem pogum, da se soočim s svojo preteklostjo in vero, da napišem svojo novo prihodnost. Ne dvomim več o tem, za kar vem, da je resnično.