28. april – Moč volje

“Razbiti si moramo iluzijo, da lahko najdemo nebolečo rešitev.”

BRB str. 123

Odraslim otrokom ne manjka volje.

Zanašati smo se morali na železno moč svoje volje, da nas popelje skozi najtežje čase. Včasih se lahko prepričamo, da za ozdravitev preprosto potrebujemo več notranje odločnosti. Tudi po tem, ko smo v ACA, nekateri od nas poskušajo odstraniti lastnosti seznama perila in mislijo, da bi lahko sprejeli drugačne, bolj zdrave odločitve, če bi imeli le večjo odločenost, da se izboljšamo.

Naša želja je na pravem mestu, iščemo ozdravitev in okrevanje, vendar metoda ne uspe. Morda mislimo, da lahko beremo ali se učimo o lažji rešitvi in ​​se sami izboljšamo, vendar potrebujemo 12 korakov okrevanja in druženje, da resnično ozdravimo. Za naš problem ni neboleče rešitve.

V okrevanju bomo čutili čustva in bolečino, ki smo jih morda potlačili. Žalost zaradi našega otroštva se bo pojavila, a nas ne bo požrla. Naša notranja moč, na katero smo se nekoč zanašali za preživetje, nam bo zdaj dala pogum, ki ga potrebujemo. Svojo odločenost ne obrnemo v to, da bi se osredotočili na izolacijo, temveč v to, da se zavežemo, da bomo okrevali v podpornem skupinskem okolju.

Na ta dan sprejemam čustva, ki se porajajo med mojo potjo okrevanja, saj vem, da je vsaka bolečina začasna in da je veselje možno, ko se še naprej zdravim.