28. maj – Iskreno prizadevanje

“Vsak od nas se mora iskreno potruditi, da bi napredoval v programu, ne glede na to, koliko kompulzij ali zasvojenosti ima.”

BRB str. 51

Mnogi od nas so nagnjeni k temu, da stvari zapletemo mnogo bolj, kot bi morale biti.

Toda vsi smo slišali slogan, “Poenostavi.” Če se stalno prepričujemo, da je okrevanje preveč zapleteno, v tem morda najdemo dober razlog, da se pri tem ne potrudimo ali napredujemo dovolj. Na žalost pa to tudi pomeni, da bi tako desetletja samo hodili na srečanja in čakali, da se zgodi čudež. A če ničesar ne spremenimo, se nič ne spremeni.

Naše okrevanje se ne meri s časom, preživetim v programu, temveč s tem, kako delamo in živimo program. Naša Višja Moč ne bo opravila dela notranje obnove namesto nas. Izbira je preprosta – ali samo zasedate sedež na sestankih in ohranite isto disfunkcijo v našem življenju, ali pa stopite iz svojega območja udobja na pot, ki je delovala že pri mnogih.

Mentorji ACA in sopotniki v okrevanju so nam na voljo, da nam pomagajo na tej poti. Preden smo prišli v ACA, tega nismo mogli storiti sami, zdaj pa tega ne zmoremo sami. Če smo na srečanjih samo hibernirali (»svaštarili«), je čas, da pogoltnemo svoj ponos in naredimo nekaj konkretnih korakov naprej.

Na današnji dan obnovim svoja prizadevanja ob uporabi orodij za okrevanje. Poklical bom koga in izvedel nekaj novega o sebi.