29. junij – Šesta tradicija

“Šesta tradicija ohranja ACA brez zunanjih vplivov in nas opominja, da imena ACA ne posojamo nobeni sorodni ustanovi ali podjetju. Z upoštevanjem te tradicije se izognemo tudi denarnim in prestižnim težavam, ki bi ovirali naš Primarni namen.”

BRB str. 521

Našega programa ni mogoče kupiti ali prodati. Ukvarjamo se z duhovnimi zadevami, ki so zastonj dane in zastonj sprejete. Vsakemu od nas je zaupano, da program ne sme imeti kakršnih koli finančnih motivov.

Obstajajo skušnjave, da bi ACA povezali z množico programov, ki se ukvarjajo z družinskimi vprašanji. Nekateri od njih se lahko celo izkažejo za finančno donosne. Ugotavljamo, da se takšni sporazumi lahko izkažejo za moteče do te mere, da izgubimo Fokus našega programa.

Težave z denarjem, lastnino in prestižem je lahko zelo težko rešiti, program ACA pa prakticira obliko revne ustanove, ki nas osvobaja finančnih vezi, ki bi nas oddaljile od našega primarnega namena. Ne moremo služiti dvema gospodarjema, medtem ko ona opravljata delo, ki ga lahko opravi samo ACA.

Ta tradicija nam daje tudi napotke za organizacijo lastnega življenja, tako da se lahko osredotočimo na Tisto, kar je pomembno, hkrati pa se izognemo distrakcijam glede denarja, lastnine in ugleda.

Na ta dan bom spoštoval šesto tradicijo in pomagal svoji skupini, da se osredotoči na naš primarni namen in se odvrnil od kakršnih koli motenj odzunaj.