29. november – Enajsta tradicija

“Naš je program temelji na privlačnosti, ne promociji.”

BRB str. 613

Kako razburljivo je, ko dobimo prvi odmerek okrevanja.

Težave, ki nas pestijo večino našega življenja, lahko zdaj predstavimo na sestanku ACA ali se o njih pogovorimo s sopotnikom, ki ve, kako se počutimo in nas ne obsoja.

Okrevanje je tako močno, da želimo kar pohiteti in prepričati kar največ prijateljev in sorodnikov, da se pridružijo tej čudoviti novi avanturi, verjetno zato, ker verjamemo, da bi nekaterim od njih program lahko koristil več kot jim moremo mi. Zato nekateri od nas kupijo več knjig ACA, da bi jih razdelili tem ljudem. Temu se reče dvokoračni postopek: skakanje iz prvega koraka na dvanajsti korak ob poskusih oddati tisto, česar še nimamo.

Toda okrevanje zahteva potrpljenje.

Ugotavljamo, da bodo drugi opazili pozitivno spremembo v nas, ko delamo korake, izvajamo načela in živimo po programu. Ta sprememba jih bo pritegnila.

Če bomo tako prebudili njihovo radovednost, nas bodo morda vprašali o ACA. Nato se morajo sami odločiti, ali želijo obiskovati na sestanke in izvedeti več.

Ta dan se bom posvetil lastnemu okrevanju in spoštovanju poti drugih ljudi. Čudovito bo, če se bodo naše poti v neki točki združile.