30. avgust – Osma tradicija

“Sponzorstvo in delo po dvanajstem koraku sta brezplačni, vendar je prav, da se posebno delo delegatov ovrednoti. A vsi vidiki okrevanja so na splošno neprecenljivi.”

(BRB str. 530)

Sami vlagamo delo v prostor ljubezni v ACA, tako da lahko vsak odrasli otrok, ki išče okrevanje, najde varno mesto.

Mnogo od nas je resnično velikodušnih s svojim časom in znanjem. Ne pričakujemo in ne sprejemamo nobenega plačila, saj smo svojim sopotnikom v ACA dali žarek upanja. Vemo, kako je, če se počutimo brezupno in iščemo izhod. Z veseljem v srcu in upanjem v besedah ​​se razdajamo brez da bi iskali karkoli v zameno.

Nekatere naloge pa so prevelike, da bi jih člani opravljali brezplačno dan za dnem. Za ta delovna mesta najemamo posebne delavce. Zaposleni so v našem servisnem centru in so odgovorni za pošiljanje literature, za vzdrževanje našega seznama sestankov, odgovarjanje na klice in drugače zagotavljanje informacij o ACA vsem, ki si to želijo. Pomagajo nam širiti prvotno sporočilo.

Brez njih bi večina ljudi imela težave pri iskanju mesta in ure sestanka. Če ne bi imeli knjižice za novince in drugih tiskanih informacij, bi moralo vsako srečanje ustvariti svoje gradivo. To so bistveni načini, kako sporočilo ACA doseže tiste, ki si ga želijo. Vse skupaj se lepo ujame- ta kombinacija prostovoljcev in posebnih delavcev.

Danes bom spoznanja brezplačno delil s trpečim odraslim otrokom, ki si želi okrevati. Hvaležen bom tudi, ker ima ACA posebne delavce, ki služijo naši širši bratovščini.