30. julij – Sedma tradicija

“V ACA se naučimo dajati s pravim razlogom in se naučimo ustreznega zneska, ki ga moramo dati. Damo svoj pošten delež in drugim pustimo, da dajo svoj pošten delež, tako da vsi prevzamemo lastništvo v ACA.”

BRB str. 524

Na srečanjih ACA nas Sedma tradicija opominja, da prispevamo, kolikor lahko. Včasih je veljalo, da je četrt dolarja dovolj. Ko so se časi spremenili, se je zdel dolar pravi. V zadnjem času sta dva dolarja postala bolj običajna.

Ko skupine rastejo, se lahko povečajo tudi potrebe po finančnih prispevkih članov. Nekatere skupine plačujejo višje najemnine in lahko od članov zahtevajo, da prispevajo več, če lahko. Vendar to ni obvezno in nikoli ni pogoj za članstvo.

Finančni prispevki ne podpirajo samo posameznih srečanj, temveč tudi lokalno posredovalno skupino in Svetovno služiteljsko organizacijo (WSO), ki širi naše sporočilo po vsem svetu. WSO v ta namen najame posebne delavce za svoj center za distribucijo literature. Lokalne prevode je treba overiti, knjige natisniti in poslati. Veliko se dogaja v zakulisju, da bi bilo mogoče prenašati sporočilo ACA.

Tako kot druge bratovščine 12 korakov tudi ACA ni odvisna od nikogar drugega, da skrbi za našo “hišo”. Ker smo popolnoma samozadostni, nismo nič dolžni zunanjim interesom, zato nam tudi nihče odzunaj ne more vplivati, kam in kako naj prenašamo svoje sporočilo.

Na današnji dan bom dal finančni prispevek, kakršnega bom mogel, da bodo srečanja, ki se jih udeležujem, uspevala. Prispevam svoj delež k zagotavljanju, da je sporočilo ACA na voljo še vedno trpečim odraslim otrokom v moji skupnosti in po vsem svetu.