30. maj – Peta tradicija

“Ko prenašamo sporočilo ACA, se držimo svoje zgodbe in načel okrevanja. Osebe, ki jim poskušamo pomagati, ne spreminjamo, ustrahujemo, evangeliziramo ali manipuliramo.”

BRB str. 516

Osredotočenost na en sam namen zagotavlja, da nas nikoli ne bodo motili drugi mamljivi bleščeči cilji. Delamo samo eno – sporočilo prenašamo odraslemu otroku, ki še trpi.

Morda nas zamika, da bi objavili transparent ACA, ki oznanja vrline programa in očitno potrebo po 12 korakih za odpravo številnih družbenih težav. Vemo, da je več ljudi, ki potrebujejo program, kot tistih, ki si ga resnično želijo.

Vendar peta tradicija od nas ne zahteva, da »prepričamo« kogarkoli. Izkušnje so pokazale, da če oseba nima volje za spremembo, verjetno ne bo dobro sprejela sporočila ACA.

Tako prenašamo sporočilo tistim odraslim otrokom, ki še vedno trpijo in gremo naprej, živeči po načelih programa. Naredimo vse, kar je v naši moči, da zagotovimo, da so srečanja na voljo vsem, ki si jih želijo. In naučimo se spuščati tiste, ki se ne odzovejo na sporočilo.

Ponižno se zavedamo, da ima vsaka oseba na voljo Višjo Moč, ki je edina, ki mu lahko pomaga najti pripravljenost slišati sporočilo.

Na ta dan bom prenašal sporočilo na način, ki sledi peti tradiciji. Zapomnil si bom predvsem to, da prenašam sporočilo v vsakdanjem življenju skozi lastno okrevanje.