31. januar – Drugotni seznam perila

“Preden napišemo podrobneje o prvotnem seznamu perila, moramo opozoriti, da ima večina od 14 lastnosti svoja nasprotja. Naše izkušnje kažejo, da so nasprotja prav tako škodljiva kot naši nasprotniki.”

BRB str. 8

Premagovanje našega zanikanja družinske disfunkcije je bilo preprosto, če smo zgolj pošteno in uravnoteženo gledali na svoje življenjske izkušnje. Seznam perila je dal namige o nekaterih učinkih, vendar naših kompulzij in zasvojenosti ni bilo mogoče racionalno sprejeti. Nekje globoko v sebi smo vedeli, da je problemov, s katerimi se soočamo, več od tistih, s katerimi smo trenutno v stiku.

Drugotni seznam perila je nekaterim od nas dal preostanek sestavljanke.

Tu je bil opis, kako smo lahko izživljali izdajo. Videli smo lahko, kako smo zgradili neskončen tobogan za vijuganje med učinki našega otroštva in njegovim vplivom na nas in druge danes.

Rešitev za oba seznama je enaka: koraki in ponovno starševstvo.

Priznanje nemoči, verovanje in predajanje svoje volje in življenja v skrb Višje Moči je naš zametek na poti našega duhovnega prebujanja. Sprejetje našega kritičnega notranjega starša in priprava prostora za notranjega ljubečega starša, ki vodi našega notranjega otroka, nas osvobodi naših afektov in nam daje moč, da ponovno dosežemo vključenost in celovitost.

Danes si bom ogledal tako seznam perila kot tudi njegovo protipomenko, da dobim občutek o učinkih in mojih izpadih. Pozoren bom na Rešitev, uporabil Korake in postal sam sebi starš, da bi dosegel lastno integriteto in celovitost.